15 gyakori jógahiba (és hogyan kerüljük el őket)
15 gyakori jógahiba (és hogyan kerüljük el őket) - TOMYTIPS

A jóga manapság népszerű gyakorlattá vált. Egyre többen fordulnak a jógához, hogy javítsák fizikai, érzelmi és pszichológiai jólétüket. Június 21-ét ma a jóga nemzetközi napjaként ünneplik. Rishikesh, a világ jógafővárosa a világ minden tájáról vonzza az embereket, akik vigasztalást és békét keresnek mozgalmas és mozgalmas életükben. Számos jógaiskola létezik, amelyek jógát tanítanak a diákoknak Indiából, különösen Rishikeshben. Népszerűsége ellenére számos hibát követnek el az emberek a jóga tanulása során.

Felsoroljuk a 15 legjobb hibát, amit a jógázók elkövetnek:


1. Késés az óráról:

Ha elegendő időt hagy magának a parkolásra, a bejelentkezésre és a jógagyakorlatra való felkészülésre, az elősegíti a nyugodt és ellazult gondolkodásmódot, és lehetővé teszi, hogy az ajtó előtt hagyja a napi stresszt. Ha 5-15 perccel korábban érkezel, tiszteletet tanúsítasz tanárod és diáktársaid iránt, és időt ad arra, hogy az óra előtt kötődj a jógastúdió közösségéhez.

Ha késik, általában a legjobb, ha megvárja a nyitómeditációt, hogy belépjen az osztályterembe, de minden jógastúdió eltérő szabályzattal rendelkezik a késéssel kapcsolatban. Ne hozzon túl sok holmit, válasszon egy helyet az ajtó közelében, és legyen a lehető legcsendesebb, amikor kitereli a jógamatracot, és csatlakozik.


2. Túlságosan izgatott:

Általában az emberek túlzottan izgatottak a jóga tanulása közben, de a lelkesedésük idővel elhalványul. Önmagában nincs semmi baj, ha bekapcsoljuk; a túl sok izgalom azonban akadályt jelenthet a jógaút során. A reális elvárások és a reális célok kitűzése segít elkerülni a későbbi csalódásokat. A reális célok segítik az utazás helyes megtervezését és a hosszú távú siker elérését.


3. Rohanás jógaórára:

Szánjon magának sok időt a felkészülésre és az utazásra a jógaórára. Ha idegesen és rohanva érkezik, nehezebb lesz áttérni egy nyugodt és ellazult jógaélményre. Az órákra való rohanás azt is okozhatja, hogy elfelejti magával vinni azt, amire szüksége van, és megakadályozza, hogy 100%-ban készen álljon a gyakorlatra.


4. Irreális elvárások megfogalmazása:

Az emberek legtöbbször irreális elvárásokat támasztanak, és így később csalódással kell szembenézniük. Túlizgulnak, ezért túl ambiciózus célokat tűznek ki maguk elé. Mindig reális célokat kell kitűznie, amelyeket könnyedén, nagyobb gondok nélkül elérhet. A beteljesületlen elvárások miatt sokan túl korán feladják, és soha nem érik el a kívánt eredményt.


5. Nem megfelelő ruházat viselése:

Minden bizonnyal egy kis próbálkozást és hibázást igényelhet, hogy megtalálja a testéhez legmegfelelőbb jógaruhát és azt a jógaórát, amelyen részt szeretne venni. Ha a ruházata túl szűk, korlátozó, karcos vagy izzadt, ez elvonja a figyelmét attól, hogy a légzésre és a jógapózokra összpontosítson.

Viseljen olyan ruhát, amelybe könnyen be tud költözni, és olyan anyagokból készült, amelyek jól érzik magukat a bőrön. A forró jógához minimális nedvességet elvezető ruhára van szüksége. A vinyasa és ashtanga órákhoz tömörítésre és támogatásra lesz szüksége. A könnyű osztályok számára a laza, kényelmes ruházat a megfelelő út. Ha egy kis segítségre van szüksége annak eldöntésében, hogyan öltözködjön az órán, mindig kérjen ajánlást a stúdió recepciós személyzetétől.


6. Tanulás önsegítő könyvekből:

A jóga tanulása komoly üzlet. Egyedül nem tanulhatsz jógát, ezért képzett szakemberre van szükséged. Sokan önsegítő könyveken keresztül próbálják megtanulni a jógát, és úgy gondolják, hogy el tudják sajátítani a könyvekben található összes technikát. De nem érik el a kívánt eredményt. A jógát csak szakértőktől és képzett jógázóktól szabad tanulni.


7. Mutasd a büdöst:

A jóga egyik fontos alapelve a shaucha vagy a tisztítás gyakorlása. Ügyeljen személyes higiéniájára az órára való felkészülés során, és próbáljon tiszta, semleges illattal rendelkezni. Ha erős illattal vagy rossz testszaggal érkezik az órára, az elvonja jógitársai figyelmét.


8. Gyakorolj teli gyomorral:

Kicsit körülményes lehet az étkezéseket a jóga ütemezése szerint ütemezni, de hidd el, ha teli gyomorral próbálod ki a jógát, azonnal megbánod. Ha túl sok étel vagy folyadék van a hasában, az kényelmetlen lesz, lelassít, sőt bizonyos pózok elérésében is megakadályozza… de az sem jó, ha éhezik. Kerülje el a jóllakottság és az éhség okozta zavaró tényezőket, ha egy-két órával a jóga kezdete előtt egy könnyű harapnivalót fogyaszt.


9. Légy önelégült:

Az idő nagy részében az emberek túlságosan önelégültek, és soha nem próbálják túllépni saját határaikat. Megelégszenek a kezdetben elért csekély eredményekkel, és soha nem próbálnak optimális eredményeket elérni. Ezért igen Mindig reális és ambiciózus célokat kell kitűznie, és soha ne elégedjen meg kis eredményekkel.


10. Hasonlítsa össze magát másokkal:

Könnyű bevinni kultúránk versengő jellegét a jógagyakorlatunkba, de ha az órán a melletted lévő személlyel hasonlítod össze magad, az több kárt okoz, mint használ. Ha megpróbál lépést tartani egy másik tanulóval, elvonja a figyelmüket a területről.

Ez a jóga célja, és túlfeszítheti magát, és megsérülhet. Amikor azon kapod magad, hogy összehasonlító gondolataid vannak, ne feledd, hogy mindannyian más testtel születünk, és mindannyian más-más helyen vagyunk a jóganapunkon.


11. Szabálytalan gyakorlat:

Sokan az időhiányra hivatkoznak, amiért nem gyakorolják rendszeresen a jógát. Vagy abbahagyják a jógát, vagy nem gyakorolnak rendszeresen. A kívánt eredmények elérése érdekében mindig fegyelmezett ütemtervet kell követnie, és napi rendszerességgel jógát kell gyakorolnia. Ehhez türelem, fegyelem és őszinteség kell.


12. Nem kér segítséget:

Ha problémái vannak a pózzal, kérjen tanácsot tanárától vagy variációt. Nem minden test egyforma, így nem minden póz felel meg az Ön adott anatómiájának. Továbbá, ha a tanár valami zavaró vagy nem világos dolgot mond, ne szégyellje óra után megkérni, hogy magyarázza el.


13. Tartsa vissza a lélegzetét:

Az első számú hiba, amelyet az emberek a jógában elkövetnek, a lélegzetvisszatartás. Amikor a tanulók a megfelelő pózt próbálják felvenni, koncentrálnak vagy egyensúlyt próbálnak tartani, gyakran visszatartják a lélegzetüket. A lélegzet visszatartása akadályozza az energia szabad áramlását, és stresszt és feszültséget kelt, pontosan az ellenkezőjét annak, amiről egy jóga gyakorlat szól. Ha úgy találja, hogy vissza kell tartania a lélegzetét, az biztos jele annak, hogy túl erősen nyomja. Akár fekszik, akár hason, akár féllábon áll, egyenletes légzésre van szüksége. Ha kiakad a lélegzete, tartson egy kis szünetet, szerezze vissza a légzését, majd csatlakozzon újra az osztályhoz.


14. Lélegzés elfelejtése:

A légzési tudatosság biztonságban tart. Figyeld meg, hogyan reagál a légzésed a mozgásodra. Ha a légzése nehézkes, akkor túl keményen dolgozik. Amíg könnyed, természetes légzéssel tudod gyakorolni a pózokat, kicsi az esélye a túlzásnak!

A légzésre való összpontosítás a jógában számos előnnyel jár. Éberen és jelenlévően tartja az elmét, mivel a lélegzet mindig „most” történik. Amikor a légzés és a mozgás szinkronban van, akkor kezdődik a jóga varázsa. Az elme elcsendesedik, és békét tapasztalunk.


15. A bemelegítés kihagyása:

A bemelegítés azt jelenti, hogy finoman bevezetjük a testünkbe, amit szeretnénk tőle. Különféleképpen melegíthetsz. Speciális bemelegítő gyakorlatokkal bemelegíthet, a fokozott keringés révén hőt hozva a testbe. Mindig úgy kell bemelegíteni, hogy először a legegyszerűbb pózokat hajtsa végre, majd lassan haladjon fel a haladóbb pózba. Ez csökkenti a túlfeszítés lehetőségét, mert a test felkészült.