15 fontos útmutató a legjobb szemorvos kiválasztásához
15 fontos útmutató a legjobb szemorvos kiválasztásához

A legjobb szemorvos kiválasztása az egyik legjobb döntés, amelyet meghozhat, ha értékes látásáról van szó. Általános szabály, hogy rendszeres szemvizsgálaton kell részt vennie, és a látással összefüggő problémák első jelére keresse fel orvosát, hogy továbbra is jó látása legyen, még az életkorban is.

Sajnos azonban sokan természetesnek veszik szemük egészségét. A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) által összeállított adatok szerint a 61 millió amerikainak csak 50%-a, akiknél komoly a látásvesztés kockázata, csak 50%-a fordult meg szemészéhez az elmúlt 12 hónapban. Ezenkívül a zöldhályogban szenvedők körülbelül fele nincs is tudatában állapotának, és fennáll a veszélye annak, hogy emiatt elveszíti látását.

1. Referenciák beszerzése:

Kezdje optometristája vagy alapellátó orvosa referencialistájával. Kérhet ajánlásokat családtagjaitól, barátaitól és más egészségügyi szolgáltatóktól is. Szánjon időt a Healthgrades.com orvosainak bizonyítványainak és tapasztalatainak kutatására. Ne feledje, hogy számos különböző szemészeti alspecialitás létezik, beleértve azokat is, amelyek a glaukóma vagy a szaruhártya vagy a retina betegségeinek kezelésére specializálódtak. A lista szűkítése közben hívja fel az egyes szemorvosi rendelőket, és kérjen időpontot konzultációra, hogy találkozzon és interjút készítsen az orvossal.

2. Beszéljen jelenlegi orvosaival:

Lesznek rajtuk az Ön körzetében dolgozó szemészek nevei. Gyakran van egy jó elképzelésük arról, hogy ki lenne a megfelelő az Ön és családja számára.

3. Biztosítási fedezet:

Ez inkább gyakorlati kérdés, mert egyes egészségbiztosítások megkövetelik, hogy olyan szemorvost válasszunk, aki részt vesz a tervben, hogy a legtöbb biztosítási ellátásban részesüljön, és a legkevesebbet fizesse az ellátásáért. A New York Ophthalmology minden pácienssel együttműködik annak biztosítása érdekében, hogy hozzáférjenek a szemészeti ellátáshoz.

4. Ha garanciát szeretne, ne csak az ár miatt válasszon:

A jelenlegi szemészeti kezelésekhez magas szintű szakképzettséggel rendelkező orvosokra van szükség, akik gyakran nagyon drága és fejlett technológiák terén jártasak. Ezért a biztonság és a minőség ellentmond az „alkunak”. A nagyon alacsony ár általában arra irányul, hogy vonzza a vásárlót, figyelmen kívül hagyva a probléma megoldásának vagy jólétének garanciáját. Mindig jobb egy kicsivel több pénzt szánni, mint megkockáztatni az elégtelen eredményt, vagy akár az egészségünk ártását.

5. Kutatási tapasztalat és tanúsítás:

Mindig szánjon időt a szemészek bizonyítványainak és tapasztalatainak tanulmányozására. Győződjön meg arról, hogy a szemészek megfelelő képzettséggel és minősítéssel rendelkeznek a szembetegségek kezelésére. Tapasztalata és bizonyítványa magában foglalhatja a főiskolai végzettséget és az orvostudomány doktori (MD) fokozatát. És látogassa meg webhelyeiket is, hogy ellenőrizze az értékeléseket.

A szemorvos tapasztalata számít, ha olyan szemproblémákkal vagy állapotokkal szembesül, amelyek befolyásolhatják látását. Ha a szemésznek több tapasztalata van, akkor jobb kezelési eredményeket fog adni. Nézze meg a korábbi betegek áttekintését, és kérdezze meg az orvost, hogy hány eljárást végzett eddig.

6. Ellenőrizze az orvos tapasztalatát:

Helyszíni tapasztalat nélkül nem éri meg a hitelesítés, különösen, ha bonyolult szemproblémával kell szembenéznie. Forduljon olyan szemészhez vagy optometrikushoz, aki legalább öt év gyakorlattal rendelkezik ezen a területen. Az is fontos, hogy megtudja, sikeresen kezelte-e a szakember az Önéhez hasonló eseteket. Kérhet referenciákat a családtól vagy a barátoktól, vagy kereshet vásárlói beszámolókat.

7. Válassza ki a szemorvos típusát igényei szerint:

Optometristára vagy szemészre van szüksége? Nos, minden azon múlik, hogy mire van szüksége. Ha úgy gondolja, hogy szemüvegre vagy kontaktlencsére van szüksége a látásjavításhoz, de nincs egyéb problémája a szemével kapcsolatban, akkor egy optometrista a megfelelő választás. Ugyanez igaz arra az esetre is, ha gyakori szemproblémákkal küzd, mint például a szemszárazság és a szemfertőzések. Ha azonban olyan szem egészségügyi problémái vannak, amelyek speciális orvosi és/vagy sebészeti kezelést igényelnek, forduljon szemészhez.

8. Vegye figyelembe a nemet:

Fontos, hogy tisztában legyen szemorvosa nemével, mert nyíltan meg kell beszélnie a személyes adatokat. Amikor a szembetegségekről és állapotokról van szó, a saját neme is fontos szempont. A szemészek egyre inkább képzettek arra, hogy eltérő módon kezeljék a nőket és a férfiakat. Kérdezze meg a szemészt az Ön állapotával és nemével kapcsolatos legutóbbi képzéséről és tapasztalatáról.

9. Ismerje meg és hasonlítsa össze:

IsFontos, hogy ismerje a probléma megoldásához rendelkezésre álló különféle kezeléseket. Néha több is lehet, és különböző előnyökkel és hátrányokkal. Jó példa erre a myopia műtét, amelyre különböző technikák léteznek, mindegyik alkalmas az Ön esetének megfelelően. Kétségtelen, hogy a helyes választás mindig a szakemberen múlik, aki válaszol kérdéseire, és első kézből magyarázza el az összes létező alternatíva közötti különbségeket. Az orvos első kötelessége a beteg tájékoztatása.

10. Jó kapcsolat a betegekkel:

Manapság az emberek elhaladnak mellette, hogy hozzáférjenek az online értékelésekhez. Tekintse meg az értékeléseket és az árakat az Ön javára. Itt megtalálhatja, mit mond a páciens az Orvosról, tapasztalatait, mint a kórház tisztasága, az időpont egyeztetés egyszerűsége, az egészségügyi személyzet, a szemészeti ellátás sikeressége és a várakozási idők.

11. Adjon őszinte értékelést:

Jól érezte magát látogatása során? Szakított-e időt orvosa minden kérdésének megválaszolására, vagy úgy érezte, hogy az egész eljáráson keresztül sietett? Jól kell éreznie magát orvosával, ezért ha úgy gondolja, hogy nem bízhat benne, fontolja meg, hogy keressen másik orvost, aki gondoskodik szemei ​​egészségéről.

12. Olvassa el a betegek véleményét:

Ha elolvassa, mit mondanak mások egy orvosról, betekintést nyerhet abba, hogy egy orvos hogyan gyakorolja az orvostudományt, és hogyan működik az orvosi gyakorlata. A betegek véleménye általában tükrözi az emberek tapasztalatait az időpont-ütemezéssel, a várakozási időkkel, az irodai környezettel és az irodai személyzet barátságosságával kapcsolatban. Megtudhatja, mennyire bíznak a betegek az orvosban, mennyi időt tölt a pácienseivel, és mennyire válaszol kérdéseire.

13. Gondolkozz hosszú távon:

Akárcsak a gyermekorvosok vagy a háziorvosok, az ideális, ha az Ön által választott malagai szemorvos vagy szemészeti klinika sok évre referenciaorvosa lesz, és nem csak az időben történő kezelés érdekében.

14. Kórházi minőség kutatása:

Vegye figyelembe az orvosi kórházban nyújtott ellátás minőségét. A kórházi minőség mindig fontos Önnek, mert a legmagasabb minősítésű szemészeti kórházak páciensei kevesebb szövődményt és jobb túlélési arányt tapasztalnak. Nézze meg a kórház helyét is, jó neked vagy sem?

15. Tudja meg, mire terjed ki a biztosítás:

A biztosítási fedezet gyakorlati kérdés. Ahhoz, hogy a legtöbb biztosítási juttatást megkapja, és kevesebbet fizessen az ellátásáért, előfordulhat, hogy olyan szemorvost kell választania, aki részt vesz a tervében. Még mindig figyelembe kell vennie a kórház adatait, tapasztalatait, eredményeit és minőségét, amikor szemorvost választ a tervből.

Következtetés:

Ha időt szán arra, hogy gondosan válassza ki szemészeti szakemberét, az hosszú távon csak előnyére válik. A szem a test érzékeny része, és csak a legjobb kézzel kezelje őket! Ez a fenti útmutató nagyszerű döntést hoz a szemorvos kiválasztását illetően, mielőtt keresést végezne.