13 tipp a megfelelő fogorvos kiválasztásához - TOMYTIPS
13 tipp a megfelelő fogorvos kiválasztásához

Ha jó fogorvost keres, javasoljuk, hogy szánjon rá időt. Mivel nagyon sok gyakorló létezik, a választás nem lesz könnyű számodra. Sok időt és erőfeszítést kell költenie a folyamat felgyorsításához. Íme néhány tipp, amelyek segíthetnek megtalálni a megfelelő fogorvost.

1. Helyszín:

A legjobb olyan fogászati ​​rendelőt választani, amely közel van az otthonához, vagy olyan fogorvosi rendelőt, amelyik úton van a munkahelyére vagy onnan haza. A forgalom meglehetősen kellemetlen lehet, és előfordulhat, hogy a távolság vagy a forgalmi problémák miatt elkésik a találkozóról.

Ezenkívül, mielőtt időpontot egyeztetne, a legjobb, ha ellenőrizze a nyitvatartási időt. A kényelmes elhelyezkedésű fogorvos kiválasztása nagyon fontossá válik fogászati ​​vészhelyzetek esetén, vagy amikor végre elkötelezi magát a rendszeres ellenőrzések és tisztítások mellett.

2. KÉNYELMI CÉL:

Ez nem mindig jelenti az otthona közelségét. A fogorvosi rendelő közel lehet az Ön munkahelyéhez vagy gyermeke iskolájához. A helyszín mellett figyelembe kell venni a munkaidőt is. Nehéz lesz időpontot egyeztetni egy olyan fogorvoshoz, aki csak akkor dolgozik, amikor Ön is dolgozik. Ehelyett érdemes megfontolni egy olyan szakembert, aki hetente egyszer késői órákat biztosít, vagy akár néhány páratlan órát hétvégén, hogy megfeleljen az Ön igényeinek.

3. BÍZZ BARÁTAIDBAN:

Az egyik legjobb módja annak, hogy jó fogorvost találjon a barátain és a családján keresztül. Kérdezd meg őket, hogy kit látnak, és hogy a fogorvosuk nagyon jó-e. Kérdezzen az ágy melletti kezelésükről, az általuk használt technológiáról és arról, hogy a személyzet barátságos-e. Társai őszinte válaszokat tudnak adni, és tudatják, mire számíthat.

A barátaid és a családod is megmondhatják, kit kerülj el. Ha negatív tapasztalatuk volt, akkor azt mondják, hogy ne forduljon ehhez a szakemberhez. Az ilyen típusú referenciák a legőszintébbek, mert közvetlen tapasztalatuk van az adott személlyel kapcsolatban.

4. KÉPESÍTÉSEK ÉS SZÖVETSÉGEK:

Amit a fogorvos kiválasztásakor figyelembe kell venni, az a végzettség. A fogorvosok, akárcsak a háziorvosok, az orvosi egyetemre fogászatra szakosodnak.

Sajnos mostanság elérhető néhány káprázatos fogorvos, akik nem ismerik kellőképpen a fogászati ​​világot. A megfelelő fogorvosok keresésekor a betegeknek feltétlenül ellenőrizniük kell, hogy a rendelkezésükre álló fogorvosok regisztrálva vannak-e valamelyik fogászati ​​szervezetnél.

Ezeket a fogászati ​​szervezeteket azért hozták létre, hogy szabályozzák a fogorvosokat, és felelősségre vonják a megfelelő gyakorlatokat. Ha egy fogorvos hivatalosan képzett és kellően elszámoltatható az akkreditált szervezetek felé, akkor az adott fogorvos gyakorlati színvonala valószínűleg kiváló.

5. Barátságos és segítőkész SZEMÉLYZET:

Legyünk őszinték. A fogorvosi rendelő látogatása valószínűleg meglehetősen alacsony helyen szerepel a "kedvenc tennivalók" listáján. Ennek ellenére a barátságos, hozzáértő és hatékony személyzet minden bizonnyal kellemesebbé teheti a folyamatot, és sokkal gördülékenyebben haladhat előre. A megfelelő fogászati ​​rendelőben olyan alkalmazottak lesznek, akiknek fontos, hogy személyre szabott és professzionális szolgáltatást nyújtsanak, hogy látogatása a lehető legkellemesebb legyen.

6. Biztosítás:

Ha a legtöbbet szeretné kihozni előnyeiből, javasoljuk, hogy keressen egy olyan szakembert, aki kapcsolatban áll a biztosítójával. Ez segít csökkenteni a zsebből származó költségeit.

7. A legjobb minőségű laboratóriumok és anyagok:

Célszerű olyan fogászati ​​rendelőt választani, amely a legjobb laboratóriumokkal és anyagokkal dolgozik. A helyi fogorvosnak a legjobb biokompatibilis anyagokkal kell dolgoznia, hogy a helyreállító kezelések tovább tartsanak, és kevesebb egészségügyi problémát okozzanak.

Ezeket az anyagokat kifejezetten arra tervezték, hogy egészségesek legyenek, és elkerüljék a szájat vagy a testet érintő mellékhatásokat. A piacon lévő legjobb amerikai laboratóriumokkal való együttműködés azért is kulcsfontosságú, mert olyan pótlásokat készítenek, amelyek figyelembe veszik az illeszkedést, a funkciót és a minőséget, ami közvetlenül befolyásolja a szájban végzett munka élettartamát.

8. Minden fogászati ​​szolgáltatás egy rendelőben:

A legtöbb ember értékeli, hogy minden fogászati ​​ellátási szükséglete miatt ugyanabba a rendelőbe látogathat. Valódi haszonnal járhat, ha olyan fogászati ​​rendelőt választ, amely szinte az összes fogászati ​​szolgáltatást egy kényelmes rendelőben tudja ellátni.

9. MEGÁLLAPÍTJA, HOGY AZ IRODA TISZTA ÉS SZERVEZETT:

Ez nem csak a biztonság, hanem a hatékonyság érdekében is fontos. Ellenőrizze, hogy a személyzet visel-e kesztyűt, milyenek a kezelőszobák, és milyen technológiát használnak az irodában. Ha előre hív, tájékozódhat, hogy van-e lehetőség, időpont egyeztetés előtt körbejárhatja az irodát. Így első kézből szerezhet tapasztalatot a személyzettel, az iroda elrendezésével kapcsolatban
és a fogorvos.

10. VÁRÓLISTA:

Megbeszéltük az Ön elérhetőségét, most nézzük a fogorvosét. A legjobb fogorvosokat gyakran a legjobbnak ismerik el, ami azt jelenti, hogy mindenki látni szeretné őket. Ha megtalálja a tökéletes jelöltet remek órákkal, központi elhelyezkedéssel és kiváló ágy melletti kezeléssel, akkor nagy eséllyel már népszerű.

Hívja fel az irodájukat, és érdeklődjön, hogy ésszerű időn belül tud-e időpontot foglalni. Ha ez nem lehetséges, vagy ha nem fogadnak új betegeket, ne féljen megkérni őket, hogy ajánljanak valakit, aki nagyszerű szolgáltatást nyújt.


11. SZEMÉLYRE szabott KEZELÉSI TERVEK:

Ha a fogakról van szó, fontos szem előtt tartani, hogy a különböző emberek különböző típusú fogakkal rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy az A betegnél működő kezelési terv nem biztos, hogy elegendő B beteg számára, még akkor sem, ha ugyanazokkal a fogászati ​​problémái vannak.

Ennek eredményeként a fogorvosok hajlamosak személyre szabott kezelési tervet az egyén számára megfelelő módon kialakítani. Ezzel azonban nem csak a fogorvosok foglalkoznak, ezért fontos, hogy a fogorvoshoz forduló páciens személyre szabott fogászati ​​kezelési tervet ajánljon a választott fogorvosnak.

12. Vélemények:

Az ajánlások megtekintéséhez ellenőrizze a fogorvos webhelyét. Ez segít megismerni a gyakorló tapasztalatait és sok más részletet. Ez elég jó képet ad arról, hogy milyen szolgáltatást fog kapni.

13. Megfizethető árak:

Bizonyos komplex fogászati ​​szolgáltatások drágák lehetnek. Fontos, hogy olyan fogorvost találjunk, aki elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb színvonalú ellátást ésszerű áron nyújtsa.